Tehdään bisnestä yhdessä

Kun VRP Keski-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Ville Marjakoski rakennutti talon perheelleen, parhaat neuvot tulivat läheltä – omasta työyhteisöstä. Kauppatieteiden maisteriksi lukenut mies on omassa elementissään enemmän taloudellisten tunnuslukujen kuin rakennuspiirustusten parissa.

– Rakentaminen on liiketoimintaa. VRP on luotettava yhteistyökumppani, joka rakentaa asiakkaille ja asiakkaiden rahoilla. Ajattelen asioita liiketoimintalähtöisesti, mikä on yksi vahvuuteni, hän tuumaa.

Aiemmin konepajateollisuudessa Fortacolla, Rautaruukilla ja Valtralla työskennellyt Ville siirtyi VRP:lle muutama vuosi sitten talouspäälliköksi ja sittemmin alueyhtiön toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi. Taloon veti omistajien läsnäolo päivittäisessä liiketoiminnassa sekä mahdollisuus olla mukana luomassa yrityksen kasvutarinaa ja kasvaa henkilökohtaisesti työtehtävien mukana.

– VRP:n juuret ovat Keski-Suomessa, joten meidät tunnetaan täällä hyvin. Olemme vahvoja erityisesti vaativassa korjausurakoinnissa. Keski-Suomen asuntomarkkinoille haemme kasvua, Pirkanmaalla ja pääkaupunkiseudulla kauppa käy vilkkaana.

Ville kuvailee itseään analyyttiseksi ja määrätietoiseksi joukkuepelaajaksi, joka uskoo yhteistyön voimaan. Hyvän tiimityön avaimet ovat selkeä roolitus ja tehtävien vastuuttaminen. Tehtävässään hyvin suoriutuvat yksilöt muodostavat yhdessä hyvin toimivan tiimin.

Omassa roolissaan alueyhtiön kipparina Ville varmistaa, että yritys kulkee oikeaan suuntaan ja välttää karikot.

– On tärkeää varmistaa, että jokainen myös ymmärtää yhteiset tavoitteet ja suoriutuu annetuista tehtävistä. Meillä on alueyhtiönä näytön paikka.

“Kippari navigoi suotuisille apajille ja välttelee karikot.”

VIlle Marjakoski

Ville Marjakoski

Ammattinimike: toimitusjohtaja
Palvelusvuodet: 2013–2015 talouspäällikkö, 2016- toimitusjohtaja
Harrastukset: monipuolinen liikunta, kuten pyöräily, lenkkeily, kuntosali, hiihto ja joukkuepelit hyvässä seurassa