Ikuinen rakentaja

Sami Somero on aloittanut 1. heinäkuuta alkaen VRP Etelä-Suomi Oy:n toimitusjohtajan tehtävät. Samalla hänestä tuli osakas ja konsernin johtoryhmän jäsen. Työt VRP:n palveluksessa alkavat työpöydän täyttämisellä, toimitilojen hankkimisella ja hankkeisiin tutustumisella.
– Organisaation rakentaminen tänne Etelä-Suomeen on luonnollisesti alkuvaiheen tärkein tehtävä. Oleellisinta siinä on oikeiden avainhenkilöiden hakeminen ja löytäminen, Sami kertoo.

Maine kantaa yli maakuntarajojen

VRP:n kasvustrategiaan kuuluu toiminnan vakiinnuttaminen pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa. Sami tuntee markkinat ja niiden toimijat. Keskeiseksi vahvuudekseen VRP:n kasvun vauhdittajana hän näkeekin työkokemuksen mukanaan tuomia kontakteja ja verkostoja. Ne eivät kuitenkaan yksin riitä VRP:n kasvun vauhdittamiseen. Oleellista ovat näytöt, toteutetut työt.

– VRP:n aluetoimistoilla on vahvat näytöt. Uskon, että meillä on uutena ja osaavana toimijana hyvät mahdollisuudet päästä Etelä-Suomen hankkeisiin kiinni. Hyvä maine kantaa Pirkanmaalta ja Keski-Suomesta Etelä-Suomeen asti. Toimialalla seurataan alan tapahtumia ja yrityksiä hyvin aktiivisesti,  hän sanoo.

Katse tulevassa

Rakentamisen niin kuin muunkin liiketoiminnan onnistumiset syntyvät Samin mukaan silloin, kun fokus on tulevassa.
– Silloin ollaan oikealla tiellä, kun johdon ei tarvitse puuttua päivittäisiin yksityiskohtiin. Kun tehtävänä on yleisjohtaminen, ajatukset voi keskittää tulevaan. Mutta tietenkin äkkinäisiin tilanteisiin täytyy pystyä reagoimaan välittömästi.

Vaikka Sami luottaakin siihen, että systemaattiset toimintatavat pitävät rattaat pyörimässä, onnistuminen edellyttää aina myös oikeanlaista tiimiä. Rakentaminen jos mikä on joukkuepeliä. Jokaisen pelaajan pitää tietää paikkansa ja pelata yhteisen tavoitteen eteen.

Taustat kunnossa

Rakennusinsinööriksi Helsingin teknillisestä oppilaitoksesta vuonna 1997 valmistunut Somero on työskennellyt rakennusalalla parikymmentä vuotta. Varsin usein työ ja vapaa-aika ovat liipanneet läheltä toisiaan.
– Olen ikäni rakentanut jotain, viimeisimmäksi rakensin perheelleni terassin. Myös lapsuudenkodissani, maatilalla, vanhemmillani oli jokin projekti koko ajan päällä, Sami kertoo.

Vapaa-aikaansa Sami viettää kolmen alle kouluikäisen lapsensa kanssa muun muassa kesämökillä kalastaen. Kausiurheilijan vapaa-aikaan kuuluu hiihdon ja kuntosaliharrastuksen lisäksi myös aloittelijan golfaus, Sami tarkentaa.

Sami työskenteli viimeisimmäksi Lemminkäinen Talo Oy:n asuntolinjan johtajana. Tätä aiemmin hän on työskennellyt SRV:llä projektipäällikkönä sekä Westprolla ja VVO:lla.

VRP Etelä-Suomen toimitusjohtajan työssä Samia kiinnosti kokonaisvastuu, mutta miehen vakuutti lopulta VRP:n maine.
– VRP on kasvava yritys, jolla on taustat kunnossa. On hienoa olla luomassa tätä kasvutarinaa, hän kiteyttää.

”Hyvä maine kantaa Pirkanmaalta ja Keski-Suomesta Etelä-Suomeen asti.”

Sami Somero

Ammattinimike: Toimitusjohtaja
Palvelusvuodet: 2016-
Vastuualue: VRP Etelä-Suomi Oy
Harrastukset: Mökkeily perheen kanssa, aloittelijan golfaus