Ketteryys viehättää

VRP Rakennuspalveluiden HR- ja kehityspäällikkö Sari Mäkelän perhevapaasijaiseksi on valittu Saija Larsen. Hän aloitti henkilöstöpäällikön tehtävissä 7.1.2016. Larsenista tulee nimityksen myötä myös VRP Rakennuspalvelut -konsernin johtoryhmän jäsen.

Saija on aiemmin työskennellyt erilaisissa HR-tehtävissä muun muassa AlmaManun painoyksikössä ja Fonectalla yhteensä 15 vuoden ajan.

VRP:n ketteryys viehätti.

– HR auttaa, neuvoo ja mahdollistaa. Oman työni kohteena on aina ihminen, jonka työstä minä yritän tehdä sujuvampaa. Tämä on aina sama riippumatta toimialasta.

– VRP:n väki on suoraselkäistä ja maanläheistä porukkaa. He ovat osaamisestaan ja ammatistaan ylpeitä sekä pitävät lupauksensa. Kun vielä yrityskin on ketterä, arvot kohdillaan ja vakaassa kasvussa, on taloon suorastaan etuoikeus päästä tekemään töitä.

Saijan työtä rytmittää kolme asiaa: henkilöstöhallinnon prosessien sujuvoittaminen byrokratiaa vältellen, VRP:n osaajien keskittäminen oikeisiin paikkoihin ja työturvallisuuden edistäminen.

– Turvallisuudesta pidetään kiinni yhdessä työturvallisuusorganisaation kanssa. HR:n rooli on varmistaa, että jokainen työntekijä, esimies ja yritys työnantajana pitävät turvallisuuden jokaisen vastuulla.

– Toiseksi ylläpidän ja luon entistäkin ketterämpiä prosesseja. Palkanmaksut, tuntikirjaukset, matkalaskut, onhan näitä järjestelmiä. Olennaista on prosessitasolla tehdä helpoksi se, mikä on helpoksi tehtävissä.

Lisäksi osaaminen on keskitettävä sinne, missä sitä kulloinkin tarvitaan.

– Oikeat ihmiset oikeisiin paikkoihin. VRP:llä on aina varmistuttu siitä, että ihmiset osaavat sen, mitä heidän kuuluu tehdä. Avainroolissa on esimiestyön tukeminen läheltä. Ei esimiehen tarvitse olla kävelevä lakikirja. HR on sellainen. Tasapuolisuus ja oikeudenmukaisuus kuvaavat VRP:n henkeä muutenkin, mutta yritys on kuitenkin siinä määrin suuri, että tiedon ja tehtävien on liikuttava myös järjestelmätasolla.

Seuraavaksi Saija aikoo sähköistää VRP:n kesätyörekrytoinnit, jotta hakemusten tulva ei hukuta esimiehiä.

– Ja työmaille tiedoksi. Kyllä minäkin pian totun kypärään, liiviin ja turvakenkiin, Saija myhäilee.

“VRP:n väki on suoraselkäistä ja maanläheistä porukkaa. He ovat osaamisestaan ja ammatistaan ylpeitä sekä pitävät lupauksensa.”

Saija Larsen

Ammattinimike: Henkilöstöpäällikkö
Vastuualue: Henkilöstötoiminnot ja henkilöstön sekä liiketoiminnan kehittäminen
Harrastukset: Lenkkeily ja hiihto, puuhastelu tyttären kanssa sekä ystävien kanssa yhteiset hetket. Lisäksi toiveissa on kaivaa varaston uumenista golfbägi käyttöön ja päästä kiertämään viheriöitä.