Vakavarainen ja kasvava yritys herätti kiinnostuksen

HTK Minna Tallgren aloitti VRP Rakennuspalveluiden talousjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä maaliskuussa 2016.  Ennen VRP:tä Minna työskenteli  Lemminkäisellä Business Controllerina ja talouspäällikkönä 11 vuotta. 4800 henkilön Lemminkäinen vaihtui Tallgrenin urapolulla 130 henkilön VRP:hen. Tallgren halusi hypätä mukaan pienemmän, mutta voimakkaasti kasvavan rakennusyhtiön tarinaan.

Keski-Suomesta alun perin ponnistanut VRP on yhtiöittänyt toimintansa alueyhtiöihin ja saavuttanut vankan jalansijan Tampereen talousalueella. Yhtiön toiminta laajenee parhaillaan Etelä-Suomeen ja pääkaupunkiseudulle.

– Talousjohtaja tiimeineen tukee omalta osaltaan liiketoiminnan menestystä. Tällä porukalla on hienoa päästä luomaan VRP:n kasvutarinaa. Pääsin mukaan hyvin luistavaan kelkkaan. VRP:n tase on kunnossa, yritys on vakavarainen ja hyvässä kasvussa, Tallgren kuvailee.

– VRP on riittävän iso kantaakseen vastuun suuremmistakin projekteista ja tarpeeksi pieni ollakseen ketterä. Päätöksiä kyetään tekemään nopeasti ja tarvittavat muutokset voidaan myös tehdä nopeasti.

– On mielenkiintoista selvittää ja ymmärtää rakennusprojekteja, joissa linkittyy juridiikka, talous ja tuotanto. Rakennusliiketoiminnassa avainasioita ovat rahoitus, tuloutus ja verotus. Isoissa ja kansainvälisissä organisaatioissa osaajat keskittyvät syvällisesti, mutta usein suppeampaan osa-alueeseen.

– Työni VRP:llä on erittäin monipuolista. Asunto-osakeyhtiöiden hallintoa, sopimuskuvioita, rahoitussopimuksia, henkilöstöasioita, prosessien ohjausta – juuri sitä kaivattua kokonaisuutta. Kaikessa näkyy VRP:llä hyvä yhteistyö ja tekemisen meininki.

Monipuolinen on myös talousosaajan tausta. Ennen rakennusalalle päätymistä hänen työuransa on sisältänyt Fortumin turvevoimalaitoksen, Flextronicsin elektroniikkatehtaan ja Inionin lääketieteen teollisuuden taloushallinnon tehtäviä.

– Vaikka talouteen liittyy eri toimialoilla useita samoja piirteitä, on esimerkiksi varaston käsite rakennusalaan liittyvässä projektiliiketoiminnassa hyvin erilainen. Kun varasto onkin tontteja, osakkeita, valmiita ja keskeneräisiä asuntoja, täytyy miettiä moni asia eri tavalla kuin tuotantoteollisuudessa. Varastoinventaariot ovatkin sitten hieman poikkeavia, Tallgren myhäilee.

“Kaikessa näkyy VRP:llä hyvä yhteistyö ja tekemisen meininki.”

Minna Tallgren

Ammattinimike: Talousjohtaja
Palvelusvuodet: 2016-
Vastuualue: Talousjohto, rakennusliiketoiminnan kehittäminen
Harrastukset: Golf