Lääkäriksi vai raksalle? Sannakaisa valitsi rakennusalan

– Meillä on todella hyvä meininki työmaalla. Rento ilmapiiri, se on yksi työyhteisön parhaita puolia, kertoo VRP:llä työnjohtajana työskentelevä Sannakaisa Puttonen.

VRP Rakennuspalvelut Oy on Sannakaisan mielestä sopivan kokoinen yritys työyhteisön kannalta. Kasvavan yrityksen kelkassa on lisäksi turvallista olla.
– Rakentaminen ei lopu ikinä. Tällä alalla hommat eivät yksinkertaisesti häviä, Sannakaisa summaa.

Sannakaisan mukaan työ on palkitsevaa, kun aikataulusta, budjetista ja laadusta ei tingitä. Tämän hän pääsi kokemaan hiljattain, kun hänen vastuullaan oli kerrostalon runkoprojektin vetäminen.
– Pysyimme aikataulussa, ja kaikki sujui ongelmitta, hän sanoo.

Sannakaisan ura VRP:llä alkoi suoraan koulunpenkiltä, Tampereen ammattikorkeakoulun projektityökursseilta. Kurssit veivät naisen ensin haalariharjoittelijaksi ja pian sen jälkeen työnjohtoharjoitteluun. Rakennusinsinööriksi valmistumisen jälkeen Sannakaisan paikka VRP:llä vakiintui.

Käsillä tekeminen palkitsee

Sannakaisa oli aina tiennyt, että hänestä tulee joko lääkäri tai rakennusalan ammattilainen. Kun päätösten aika koitti, rakennusala voitti. Diplomi-insinöörin opinnot teknillisessä yliopistossa vaihtuivat nopeasti ammattikorkeakouluun, kun toimen ihminen huomasi opiskelujen sisältäneen hänen makuunsa liian vähän käytännön tekemistä.
– Minua on aina kiinnostanut rakentaminen. Siinä näkee konkreettisesti oman työnsä jäljen, Sannakaisa kertoo.

Nyt käytännön tekemisestä ei ole pulaa. Vaihtelevaan työnkuvaan kuuluu niin vastuu työmaatilanteesta kuin tavarantilauksista. Yhteen varsin tavalliseen työpäivään mahtuu muun muassa tulevien työvaiheiden suunnittelua mutta myös arkisia ongelmanratkaisutilanteita.

Yksin tuotantotaloudelliset seikat eivät Sannakaisan näkemyksen mukaan riitä kokonaisvaltaiseen onnistumiseen.
– Työssä onnistutaan myös silloin, kun kaikki tekevät työtään hyvällä fiiliksellä. Asiat eivät suju, ellei ilmapiiri ole hyvä, ja siinä hyvässä ilmapiirissä olemme onnistuneet.

”Työssä onnistutaan myös silloin, kun kaikki tekevät työtään hyvällä fiiliksellä. Asiat eivät suju, ellei ilmapiiri ole hyvä, ja siinä hyvässä ilmapiirissä olemme onnistuneet.”

Sannakaisa Puttonen

Ammattinimike: Työnjohtaja, työmaamestari
Palvelusvuodet: 2014-
Vastuualue: As Oy Tampereen Haiharanharju
Harrastukset: Ulkoilu, pyöräily ja Netflix-sarjat