Työnjohtaja, joka nauttii muuttorumbasta

Muuttopäivä on se päivä, jolloin onnistumiset mitataan. Urheilullinen Sohvi Ruokonen suorastaan nauttii niistä päivistä. Siitä, kun täydet muuttolaatikot kärrätään puhtaalta tuoksuvaan asuntoon. Tosin, muuttorumbaa on mukavampi katsella, kun kyseessä ei ole oma muutto, vaan asiakkaan muutto.
– Kun asukkaat muuttavat tyytyväisinä juuri valmistuneeseen kotiinsa, se on hyvä päivä, kertoo työnjohtajana ja työmaamestarina VRP Rakennuspalvelut Oy:llä työskentelevä Sohvi.

Vaikka nuorella työnjohtajalla ei ole vielä kovin paljoa kokemusta alalta, on hän kokenut saavansa riittävästi vastuuta työssään. VRP:n johdon kanssa luotto pelaa puolin ja toisin, ja Sohvi on huomannut, että tukea saa käytännön työhön aina tarvittaessa.

Ihmisiä on helppo lähestyä, eikä synny tunnetta siitä, että jäisi yksin. Nämä seikat ovat Sohvin mukaan olleet ratkaisevassa asemassa, kun nuori tekijä on suunnitellut tulevaisuuttaan rakennusalalla.
–Oma asiansa on myös se, että viestit välittyvät helposti, kun ei ole monen ihmisen ketjua välissä.

Sohvi arvostaa omassa tiimissään Vuoreksen Siljanpuiston työmaalla sitä, että asiat voidaan puhua läpi. Se edellyttää toimivaa työyhteisöä.
– VRP on juuri sen kokoinen yhtiö, että sen ihmiset on mahdollista oppia tuntemaan kunnolla. Se tekee työskentelystä vaivattomampaa, Sohvi toteaa.

”Hyvän rakentaja ajattelee tilaajan silmin”

Työnjohtajalta vaaditaan Sohvin mukaan myös joustavaa pelisilmää. Kokoonpanot on mietittävä harkiten. Työnjohtajan vastuulla on huolehtia siitä, että työ etenee jouhevasti.
Sohvi näkee osaavan tekijän ja hyvän rakentajan laadusta tinkimättömänä tiimipelaajana, joka ymmärtää ajatella myös kokonaiskuvaa.
– Hyvän rakentaja ajattelee työnteon ohessa lopputulosta tilaajan silmin. Vaikka hänellä olisi vain yksi työvaihe, hän pohtii työtään myös muiden kannalta ja katsoo omaa urakkaansa pidemmälle aina muuttopäivään asti, Sohvi luettelee.

”Kun asukkaat muuttavat tyytyväisinä juuri valmistuneeseen kotiinsa, se on hyvä päivä.”

Sohvi Ruokonen

Ammattinimike: Työnjohtaja, työmaamestari
Palvelusvuodet: 2015-
Vastuualue: As Oy Tampereen Siljanpuisto
Harrastukset: Monipuolinen urheilu pyöräilystä ja kuntosalista pallopeleihin kavereiden kanssa